divendres, 12 de maig del 2017

Penúltima setmana de pràctiques

Hola a tothom, ja fa quatre setmanes que som a l'empresa Johann Storm i la veritat és que ha sigut una experiència ben profitosa. He vist moltes coses noves que de ben segur no veuré a Menorca, he estat treballant sobretot en manteniment de sistemes de ventilació, manteniment de calderes i un poc en refrigeració.

Quant a refrigeració, els sistemes que jo he vist no difereixen gaire del que tenim a la nostra illa, però quant a ventilació i sobretot en calefacció la cosa ja no té res a veure. Aquestes tres últimes setmanes he anat amb diferents operaris. Aquí he tingut també la oportonitat de visitar molts pobles i ciutats de la zona, ja que aquesta empresa treballa per tot l'estat federat alemany de Schleswig-Holstein.


Com a llocs a destacar, un dia vam anar a Kiel a realitzar el manteniment de les unitats de tractament d'aire d'una empresa que es dedica a la reparació de trens, es va realitzar el canvi dels filtres, es van netejar l'interior de les UTA, es van comprovar paràmetres de funcionament, etc.. El treball realitzat va estar prou bé i visitar aquelles instal·lacions va ser molt interessant. 



Un altre dia vaig anar a una petita "central de cogeneració d'energia tèrmica i elèctrica"  a la ciutat de Eutin que proveïa calefacció i ACS a un hospital i blocs d'habitatges de la zona. La central estava dotada de tres calderes de 1500 kW cadascuna i dos grups electrògens que sumaven una potència total d'uns 2300 kW elèctrics i una potència tèrmica de 1500 kW. Tota la instal·lació funcionava amb gas natural i disposava d'una reserva d'aigua de d'uns 100 m3 per front a les puntes de demanda i evitar engegades i aturades dels grups electrògens. Aquests tipus d'instal·lacións de cogeneració d'energia elèctrica i tèrmica són molt habituals a Alemania.









Ara ja sols hem queda poc més d'una setmana per finalitzar les meves pràctiques a Rendsburg, ja us contaré com acaba tot plegat... la veritat és que les últimes setmanes estan passant molt ràpid.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada